Que faire d’autre avec nos groseille à maquereaux si acide ? Des fools bien entendus. Une recette anglaise qui marrie la crème fouettée et les fruits acides.
Pour deux personnes : Faire une compote avec 150g de groseilles, une bonne cuillérée à soupe de sucre. Laisser refroidir. Pendant ce temps, fouetter 10 cl de crème fraiche.
Quand la compote est bien refroidie, incorporer délicatement la compote à la crème, remplissez deux verres et mettez au réfrigérateur jusqu’au dessert.

What else can I do with those gooseberries ? Fools, of course.
For two peoples :  Top and tail 150g of sharp cooking gooseberries. Tip them in a pan with 1 heaped tbsp of sugar and one of water, then bring to the boil. Simmer for 10 minutes until the fruit has burst. Cool then chill. Crush with a fork. Whip 100ml double cream till thick, but stop  once the cream starts to feel heavy on the whisk and will lie in soft, undulating folds. Fold in the fruit only when it is cool. It will curdle if still warm.

Gooseberry fools

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