2,3 kg de tomates, les dernières de la saison et 500 g d’épinards.

The pick and the meal of the day :
2,3 kg of tomatoes , the last for this year and 500 g of spinach.

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Au menu ce soir, une salade de tomates Cornue des Andes  avec ciboulette et basilic du jardin suivi d’un délicieux curry de pommes de terre et épinards (Sag Aloo)
Sag Aloo :
2 càs d’huile
1 oignon coupé
2 gousses d’ail coupées
1 càs de gingembre coupé
500g de pommes de terre coupées en morceaux
1 petit piment coupé (facultatif)
1/2 càc de graines de moutarde, cumin et curcuma.
250g d’épinards.

Dans une poêle, faire revenir de l’oignon, ail, gingembre quelques minutes. Ajouter les pommes de terre coupées, le piment, les épices , du sel, remuer et laisser cuire 5 min. Ajouter un peu d’eau, couvrir et laisser cuire 8 à 10 min.Vérifier la caisson des pommes de terre puis ajouter les épinards, laisser les fondre et servir aussitôt.

At the menu to day, salad of tomatoes ( Cornue des Andes) with chives and basil, and after, a delicious potatoes and spinach curry (Sag Aloo).
Sag Aloo :
2 tbsp sunflower oil

1 onion, finely chopped
2 garlic cloves, sliced
1 tbsp chopped ginger
500g potatoes, cut into 2cm, ¾in chunks
1 large red chilli, halved, deseeded and finely sliced
½  tsp each black mustard seeds, cumin seeds, turmeric
250g spinach leaves

Heat the oil in a large pan, add the onion, garlic and ginger, and fry for about 3 mins. Stir in the potatoes, chilli, spices and half a tsp salt and continue cooking and stirring for 5 mins more. Add a splash of water, cover, and cook for 8-10 mins.
Check the potatoes are ready by spearing with the point of a knife, and if they are, add the spinach and let it wilt into the pan. Take off the heat and serve.

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